Jsi tady: Domů » Sebeobrana » Airsoft je i o čerstvém vzduchu

Airsoft je i o čerstvém vzduchu

Když se řekne airsoft, možná si představíte kolektivní sport s výrazně vojenskými prvky. Jednotlivé skupiny účastníků airsoftu se navzájem eliminují tak, že se snaží trefit a účinně zasáhnout plastovými kuličkami. Vystřelují jejich z dokonalých replik originálních armádních zbraní, které se nazývají airsoftové zbraně. Airsoft se běžně porovnává s paintballem, jehož koncept je dost podobný, ale, samozřejmě, jsou v tom klíčové rozdíly. Hráči airsoftu jsou oblečeni ve vojenské výbavě a během bojových airsoft akcí používají skutečnou vojenskou taktiku a airsoftové zbraně. V samotném airsoftu jsou však nejdůležitější zbraně, jejichž výběr a dostupnost na našem trhu je skutečně velká a pestrá. Ať už jste sami aktivní hráči nebo plánujete tento populární sport zařadit do trávení svého volného času s kamarády, máte na výběr z manuálních, elektrických nebo plynových airsoftových zbraní.

Originálny dizajn tejto zbrane vznikol na územi bývaleho Československa

Manuální airsoftové zbraně

Ruční airsoftová zbraň je vhodná hlavně pro začátečníky, a to nejen kvůli její nižší ceně. Nevýhodou je to, že při každém výstřelu musí hráč airsoftu svou zbraň natáhnout k dalšímu výstřelu. Výhodou těchto zbraní je skutečnost, že samotná provoz zbraní je velmi ekonomická a údržba takové zbraně je velmi jednoduchá. Nevýhodou je menší dostřel oproti jiným pohonem airsoftových zbraní.

Plynová pistole nebo revolver

Plynové airsoftové zbraně s oblibou používají airsftoví hráči jako záložní zbraně a hodí se jak pro začátečníky, tak i zkušených airsoftových válečníků. Už jejich název napovídá, že na chod zbraně je využívána energie stlačeného plynu, který je k zbraním dodáván ve speciálních nádobkách. Některé modely plynových zbraní jsou vybaveny systémem, který napodobuje zpětný náraz a přináší tak používání zbraně blíže k realitě.

Revolver od americkej spoločnosti Smith and Wesson

Elektrické zbraně

Elektrické airsoftové zbraně jsou nejoblíbenějším typem osobních zbraní. Elektrické zbraně jsou nejlepší a nejvhodnější pro samotný charakter airsoftových bojových her. Celý mechanismus těchto zbraní je poháněn vestavěným elektromotorem, který je napájen akumulátorem. Tyto airsoftové zbraně mají schopnost střílet dokonce v dávkách.

Napsat komentář